Електронните услуги на НАП могат да се ползват и под системата Линукс
Електронните услуги на НАП могат да се ползват и под системата Линукс / sxc.hu

Електронните услуги на НАП вече работят и под Линукс. Доразработването на е-услугите на агенцията е в резултат от препоръките на клиенти на администрацията, уточняват от пресцентъра на плевенския офис на приходната агенция. Гражданите и фирмите вече могат да подават по електронен път под Линукс декларации за облагане с корпоративни данъци, декларации за облагане на доходите на физическите лица, както и осигурителните декларации образец 1, образец 3, образец 6 и уведомленията при назначаване, изменение или прекратяване на трудови договори.

Клиентите на НАП предпочитат да контактуват с администрацията по електронен път, допълват от агенцията. Данните са от статистиката за подадените документи по интернет през първите три месеца на годината, като при  фирмите данните показват още по-голям интерес към подаването на декларации по електронен път.

В офиса на НАП Плевен през първото тримесечие на тази година са приети общо 5791 декларации за облагане с корпоративни данъци, от които една трета са подадени с електронен подпис. Общо 6769 декларации за облагане на доходите на физически лица са приети, от тях подадени по интернет са 271, което е 2,5 пъти в повече от 2009 год.