Екоминистерството приканва българите да споделят опита си в опазването на природата
Екоминистерството приканва българите да споделят опита си в опазването на природата / Dariknews.bg

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/отправя покана към всички български граждани да споделят успешни практики и идеи за опазването на околната среда. Това може да стане като се включат в националната информационна кампания «Обичам природата - и аз участвам », съобщават от пресцентъра на РИОСВ Плевен.

 Кампанията стартира през месец юли, а на уебсайта на МОСВ е създаден линк към форум на идеи от български граждани за опазването на природата и активното участие на хората в почистването й. Подобен линк има и на страницата на РИОСВ - Плевен. В него ще бъдат публикувани успешни практики и идеи на граждани за опазването на околната среда и личния принос и позиция на всеки. Целта на инициативата е максимален брой хора в страната да се обединят за отговорно поведение срещу замърсяването на природата с отпадъци.

Писмата, в които можете да разкажете как Вие, вашето семейство и приятели почиствате след пикник, събирате боклука разделно, пестите водата и тока, грижите се за градина, участвате с други хора в почистване на парковете, планините и др., трябва да се изпращат на имейл: contact@moew.government.bg. Като Subject трябва да бъде изписано I AZ UCHASTVAM. Писмата ще бъдат публикувани на сайта на МОСВ.