Свилен Русинов
Свилен Русинов / obshtina teteven
Свилен Русинов - единственият българин, победил световния шампион в тежка категория за професионалисти Виталий Кличко, стана зам.-кмет на община Тетевен. Спортистът бе представен от градоначалника д-р Мадлена Бояджиева пред началниците на отдели в администрацията в планинския град.
 
Свилен Русинов е дългогодишен капитан на националния отбор по бокс на България. Той е медалист и шампион от национални и международни турнири. Многократен шампион на България. Медалист от европейските първенства в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991). Европейски шампион от Бурса (1993). Носител на бронзов медал от Световното първенство в Рино (1986). Световен вицешампион от първенствата в Сидни (1991) и Тампере (1993).
 
Европейският шампион Свилен Русинов тренира боксьорите в Г. Оряховица

Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Печели бронзов медал на XXV летни олимпийски игри в Барселона през 1992 г. Носител на медали от турнири за световната купа: сребърен от Бомбай, Индия, през 1990 г. и бронзов от Банкок, Тайланд, през 1994 г. Именно в тази надпревара побеждава Виталий Кличко.
 
Новият зам.-кмет на Тетевен ще отговаря за проблемите на селата, културата, спорта и туризма, трудовата заетост, младежките дейности и интеграция. По думите на д-р Бояджиева Русинов е сериозен човек и тя ще разчита на него най-вече за добрата комуникация и сътрудничество с всички населени места в общината.
 
Свилен Русинов за мача между Пулев и Кличко

„Това е сериозна отговорност, но смятам, че притежавам нужния опит и способности, за да се справя с предизвикателствата. Запознат съм с проблемите в населените места и заедно с д-р Бояджиева ще работим за тяхното отстраняване”, каза новият зам.-кмет.

Свилен Русинов е почетен гражданин на Тетевен, два мандата бивш кмет на родното си село Градежница.