Един загина, а трима са с опасност за живота след челен удар до Ловеч
Един загина, а трима са с опасност за живота след челен удар до Ловеч / dariknews.archive

Един мъж е загинал, а трима са с опасност за живота в ловешката болница след челен удар между две коли, тип „баничарки", на главния път София - Варна, близо до Ловеч. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. Единият от автомобилите е бил на агенция „БГНЕС" и по неофициална информация починалият е пътувал в него.

Сигналът за инцидента е подаден в 8:45 ч. тази сутрин. Колите са се сблъскали на първия завой след разклона за село Абланица. Всичките четирима пострадали са били откарани в болницата, но там единият от тях е починал.

Все още се диагностицира състоянието на останалите трима мъже, информира д-р Донка Минкова, прокурист на ловешкото здравно заведение. Събран е целият кадрови лекарски състав, повикани са и медици, които са били в почивка.

Движението по главния път е временно ограничено и в двете посоки, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Потокът в посока Варна се отклонява през пътен възел „Абланица" - през с. Българене - до разклона за с. Дъбрава - и отново на път І-4. Движението в посока София се отклонява при разклона за Дъбрава - с. Българене - пътен възел „Абланица".

Продължава полицейският оглед на мястото на катастрофата. Причините все още се изясняват.