„Джаз във филхармонията - бе поредният концерт на Плевенска филхармония
„Джаз във филхармонията - бе поредният концерт на Плевенска филхармония / dariknews.bg

„Джаз във филхармонията" беше мотото на концерта, който Плевенска филхармония поднесе на своята публика тази седмица.
Богатата звучност на симфоничен оркестър и хор, съчетани с изискана импровизация, характерна за джаза.Такава беше атмосферата в зала „Катя Попова", за което допринесоха и гостите на събитието - Еделина Кънева - сопрано - прима на Музикалния театър в София,

Джаз във филхармонията"  бе поредният концерт на Плевенска филхармония
netinfo

Милица Гладнишка - джаз певица, завършила майсторски клас при Вики Алмазиду и Милчо Левиев, Венцислав Благоев - тромпети - ученик на създателя школата по тромпет в България - проф. Петър Кърпаров. 

Джаз във филхармонията"  бе поредният концерт на Плевенска филхармония
netinfo

 

На рояла беше Любомир Денев - автор на аранжиментите на „Бийтълс сюита", „Сюита Гершуиниана", както и на песните от негови мюзикъли, които бяха част от програмата на концерта.

 

Джаз във филхармонията"  бе поредният концерт на Плевенска филхармония
netinfo

Концертът премина под диригентството на Славей Тинчев и с участието на хор „Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева

Тази седмица от синдикалните организации на КТ "Подкрепа" в Плевенска филхармония разпространиха до медиите становище в подкрепа на дейността на филхармонията и срещу "опитите за дискредитиране на 60-годишния професионален музикален институт".

Позицията на синдиката е изпратена до министъра на културата, председателя на комисията по култура в парламента, до кмета на Плевен, до председателя на Общински съвет - Плевен и други ръководители и ведомства.