Двама пребиха жестоко мъж и го обраха
Двама пребиха жестоко мъж и го обраха / archiv.DarikNews

На 21 октомври в 2:20 часа от телефон 112 е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние и с неустановена самоличност, паднал на кръстовището между улиците "Велико Търново" и "Огоста" в Плевен.

На място е изпратен лекарски екип, който е откарал намереният в болницата и го е настанил в Неврохирургия към МБАЛ-Плевен с множество кръвонасядания по главата. Организирани са оперативни действия и е установена самоличността на пострадалия - 37-годишен от Плевен.

Изяснило се, че на 21 октомври около 1:30 часа двама мъже са му нанесли удари в областа на главата с дървен кол, за да му отнемат мъжка кожена чанта с дебитни карти, лични документи, мобилен телефон "Нокия" и ключодържател с ключове. При последващи процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието - 19-годишен от град Искър, криминално проявен с 6 криминалистически регистрации по чл.195 и 234 "в" от НК и осъждан и 17-годишен негов съгражданин с криминалистически регистрации по чл.194,195 и 348 "в" от НК - неосъждан.

Грабителите са задържани за 24 часа. Вещите, обект на престъпно посегателство, са намерени и иззети и се намират на съхранение в полицията. Сезирана е прокуратурата.