Извършителят и жената са се познавали повече от 20 години и неколкократно са имали любовни отношения
По обвинителен акт на прокуратурата в Плевен е осъден 49-годишен мъж за убийството на приятелката си, съобщиха от обвинението.

Жена е в критично състояние след семеен скандал в Плевенско

Той е признат за виновен за това, че на 24 май 2020 г. в село Рибен умишлено е умъртвил 41-годишна жена по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Смъртта е настъпила на 2 юни 2020 г.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят и жената са се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни отношения, последната им връзка е от 2019 г.

На 23 май 2020 г. двамата са били заедно на рожден ден в дома на свои приятели, където консумирали алкохол. Мъжът се е държал агресивно. Между двамата възникнал скандал, тъй като той видял приятелката си да пише нещо в телефона си.

Той издърпал жената от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на мъжа. На 24 май 2020 г. между тях отново възникнал скандал. Той започнал да нанася удари на приятелката си с юмруци и шамари в различни части на тялото ѝ.

Почина 41-годишната жена, пребита от приятеля си в Плевенско

Повалил я на земята и продължил да я рита с крак в гърдите, корема и главата, нанесъл ѝ и множество удари по тялото. Тя спряла да оказва съпротива, но въпреки това той продължил да я удря.

След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на леглото. Той не потърсил медицинска помощ и не съобщил до 25 май 2020 г., когато на място бил изпратен екип на "Спешна помощ".

Въпреки оказаната медицинска помощ, жената е починала от нанесените ѝ травматични увреждания. Съдът е признал мъжът за виновен в извършването на престъплението, за което е предаден на съд и му е наложил наказание доживотен затвор.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.