Доц. д-р Васил Тодоров: Невъзможно е да се отделят повече средства за трудови възнаграждения
Доц. д-р Васил Тодоров: Невъзможно е да се отделят повече средства за трудови възнаграждения / netinfo

Няма антисиндикална дейност от страна на ръководството на плевенската болница, напротив - има опити за диалог, който се постига доста добре. Това заяви изпълнителният директор на болницата доц. Васил Тодоров по повод заведеното от Независимия синдикат при Медицинския университет Плевен дело в Окръжен съд.

Обвиненията към ръководството на здравното заведение са за липса на консенсус по отношение на новия колективен тудов договор и неизплатени допълнителни материални възнаграждения за първото шестмесечие на 2006 г.

Според изпълнителния директор на дружеството доц. Васил Тодоров, ръководителите на синдиката държат в новия КТД да бъдат подписани параметри, които са непостижими за болницата и със сигурност биха я вкарали в състояние на фалит. Според него при сегашните приходи на болницата от 1,6-1,8 милиона лева месечно и фонд работна заплата от около 1 милион лева месечно, е невъзможно да се отделят повече средства за трудови възнаграждения.

Въпросът с неизплатените добавки към работните заплати за периода януари - юни 2006 г. няма как да бъде решен, поради негативните финансови резултати на здравното заведение през цялата година, обясни още изпълнителният директор.

В момента средната работна заплата в дружеството е 460 лв, а средната лекарска -над 700 лв. През декември медиците в плевенската болница ще получат и 150 000 лв. в коледни добавки.