/ dariknews.bg
55 са новите кошета, които до дни ще бъдат доставени и поставени в централната част на Плевен. Те ще бъдат бетонни, облечени с мозайка. Общтата стойност за подмяната им възлиза на близо 10 000 лева. Това информира на редовната оперативка с управители на отдели и общински фирми, кметът на Плевен Георг Спартански.

Също така ще бъдат ремонтирани дървените скари около малките фонтани тип "Глухарче“, като ще се доставят и резервни дъски за поддръжката им.

За целта също ще са необходими около 10 000 лева, каза кметът. Според Георг Спартански, би било добре в рамките на 5-годишния период на гаранция, да се помисли все пак за известна частична промяна на оформлението около малките финтани, за да може да издържа на натоварването от тротинетки, скейт бордове и ролери, на което е изложено.  

Tой добави, че вече има три счупени от новите пейки, които са поставени при озновното реновиране на Градскатат градина. Дюбелите, с които са закрепени новите пейки са дълги 20 сантиметраи и дебелина 16 мм. са били изкъртени.
"Става въпрос очевидно за специалпо състояние на духа и много серииозна мотивация, това да бъде извършено", коментира Спартански.