/ dariknews.bg
Тунелът на обходния път на Ловеч трябва да бъде готов до 22 декември. Това става ясно от писмо на председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов до областния управител на Ловеч Георги Терзийски, информираха от ловешката Областна администрация.

Писмото е в отговор на поискана от Терзийски информация във връзка с питане на общински съветник от ОбС-Ловеч за крайния срок за завършване на тунела и линейния график за изпълнение на дейностите.

Ремонтират основно още две улици в Ловеч  

Дейностите по ремонта на тунела се извършват по проект  „Път II-35 Ловеч – Троян – Кърнаре от км 37+393 до км 46+105, с обща дължина 8,712 км, област Ловеч“, който се изпълнява по Оперативна програма
„Региони в растеж“. Стойността му е близо 17,2 милиона лева, като 85 процента от тях е европейско финансиране, а 15 на сто национално съфинасиране.

Път II-35 Плевен – Ловеч – Троян – Кърнаре осигурява най-кратка връзка на областните градове Плевен и Ловеч с направлението София – Варна, чрез път І-4 Коритна – Белокопитово и с коридор № 9, по направлението Русе – Свиленград, чрез път I-3 Коритна – Бяла.

Започнаха нови ремонти на уличната мрежа в Ловеч

Участъкът от път II-35 Троян – Кърнаре (Троянски проход) е една от основните пътни връзки между Северна и Южна България и път I-6 София – Бургас.

Строително-монтажните дейности на обекта стартираха на 27 март 2018 г. с подписването на Протокол обр. 2а. Крайният срок за завършване на целия обект съгласно договора със строителя е 28 юни 2019 г. – датата за съставяне и подписване на Констативен акт обр. 15.

Съгласно представения от строителя актуализиран график за изпълнение на строително-монтажни работи на обекта, конкретно за тунела при км 43 е заложен срок за завършване 22 декември 2018 г.