/ obshtina teteven
Още две сгради в Тетевен получиха Акт 16 след саниране, съобщават от пресцентъра на общината. Това са блоковете „Обединение“ и блок 144, вх. Е и вх. Ж, които бяха сред първите одобрени за саниране сгради, но поради обжалване на обществената поръчка бе забавено и изпълнението на строително-ремонтните дейности.

Документът бе подписан от кмета на общината д-р Мадлена Бояджиева, зам.-областния управител на Ловеч Бойко Пъдарски и останалите длъжностни лица, които отговарят за осъществяването на строежа (строителен надзор, изпълнител и т.н.). Присъстващите отидоха и на място, за да видят как е извършено санирането и да се запознаят с детайлите около изпълнението на обектите.

Така през 2018 г. общият брой на сградите, получили удостоверение за въвеждане в експлоатация и разрешение за ползване, е девет. От изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на територията на община Тетевен успяха да се възползват около 400 апартамента, а броят на живеещите в обновените сгради е над 1000 души.