Детската кухня вече работи
Детската кухня вече работи / Люба Нинова

Най-после така дългоочаквания от много майки в Плевен момент дойде – днес официално беше открита Детската кухня. Тя е основно ремонтираната и снабдена с най-ново и отговарящо на евростандартите оборудване, обстановката вътре е невъобразимо модерна и всъщност единствена по рода си в цялата страна.

Едва ли има друга детска кухня, която да може да се сравни с плевенската в новия й ремонтиран вид. Старата 35-годишна постройка вече остана само в спомените, а стъклените бурканчета са вече погребани. Защото храната ще се раздава в еднократни опаковки с капачки, досущ като европейците.

Колко средства са вложени за ремонта, какво всъщност е ремонтирано и какво е оборудването – чуйте от кмета на община Плевен Найден Зеленогорски, който откри обекта, в звуковия файл.

До момента цената на купоните за месец за Детската кухня в Плевен беше 12 лв., за сега тя няма да се променя, защото трябва да се направят новите изчисления. В новата цена ще бъдат включени и опаковките за еднократна употреба, каза управителят на Детската кухня Николай Доков.

От утре, 30 октомври, започва записването и продажбата на купони за храна за 3 и 4 ноември. В 10 пункта в Плевен се разнася храната. Не се предвиждат и промени в персонала на кухнята, но изискванията към работещите там ще станат по-големи, уточни Николай Доков.