sad
sad / dariknews.archive
Административен съд гр. Плевен организира „Ден на отворените врати” под надслов „Открито за съдебната власт“, който ще се проведе на 11 юни - понеделник, от 13:00 до 16:00 часа в сградата на съда с адрес: гр. Плевен, ул. „П. Р. Славейков” № 21.
 
От институцията канят граждани и журналисти, които желаят да се включат в инициативата, да посетят сградата на Административен съд гр. Плевен и да се запознаят с организацията на работа в съда. Ще бъдат представени аспекти от работата на съдиите, съдебните служители и отделните служби.
В заседателната зала на третия етаж на съда ще има изложба на архивни документи и материали, свързани с правораздавателната дейност в България през годините.
Поканени са ученици от ДФСГ „Интелект“, изучаващи дисциплини свързани с правото на които ще бъдат раздадени Удостоверения за участие в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор на гражданско доверие“.
 
Инициативата е насочена към популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите, както и към повишаване на доверието в работата на съда.