Делото ВМРО пак беше отложено
Делото ВМРО пак беше отложено / netinfo

Плевенски окръжен съд отложи днес делото “ВМРО” заради липса на адвокати на подсъдимите Симеон Берков и Недялко Атанасов.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 21 декември от 10.00 часа. Обвиняемите се явиха днес в съдебната зала без адвокати защото не разполагали със средства да си наемат защитници. На двамата ще бъдат назначени служебни адвокати, които да ги представляват пред съда.

За днес беше предвидено да започне ново разглеждане на делото «ВМРО», след като Апелативният съд във Велико Търнoво го върна в началото на октомври. Делото беше обжалвано от прокурора Георги Асенов и защитника на ищците Славчо Михов, които бяха недоволни от оправдателната присъда на единия подсъдим. Съдебния казус продължава вече повече от 4 години, обвиняеми по него бяха 33-годишния Симеон Берков и 28-годишният Недялко Атанасов. Те бяха обвинени в това, че на 23 декември 2005 г. са убили члена на ВМРО Пордим Милен Атанасов, като са го пребили за 100 лв. и 40-грамов златен ланец.

В началото на март Плевенски окръжен съд призна Симеон Берков за виновен, той получи 18 години затвор и трябваше да плати на майката на убития Атанасов - Димка Никодимова, 50 хил. лв. кръвнина. Другият обвиняем за убийството - Недялко Атанасов, беше оправдан.