Деца показват Вълшебният свят на Родопите
Деца показват Вълшебният свят на Родопите / Люба Нинова

Изложба “Вълшебният свят на Родопите”, показан през обектива на млади керамици от школата към Центъра за работа с деца в Плевен, ще бъде показана днес. За инициативата разказа ръководителят на школата Вяра Савова. Снимките на природните красоти такива, каквито са ги видели младежите, са правени по време на национален фотопленер в Кърджали тази есен. Авторите са 16-годишните Анна Петрова и Виктор Петров. В изложбата ще бъдат включени общо 30 фотоса.

Успоредно с тях ще бъдат представени и четири цветни ксерокопия на рисунки, които деца от школата са изпратили за участие в национален конкурс със същото заглавие. Изложбата ще бъде открита в Регионалния исторически музей Плевен от 16.00 часа.

Подробности чуйте от Вяра Савова в звуковия файл.

На 1 ноември ръководителката на школата по керамика Вяра Савова и още 2 деца заминават за София за Националния политехнически музей, където ще бъдат връчени наградите от националния конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”. Лично първият български космонавт - ген. Георги Иванов, ще връчи наградите. Отличени са 11-годишната Заряна Лилова, която е на второ място в конкурса и Персиян Петров, на 12 год., той е класиран на трето място, и двете деца са отличени за изработката на макет.

В момента в школата работят по темата “Пчелният мед – здраве и дълголетие, плодородие и екология”. Другият конкурс, за който се подготвят, е “От Коледа до Васильовден”, който е повече с приложен и етнографски характер.