/ odmvr lovech
В рамките на националната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” Районното управление в Ловеч инициира специализирана полицейска операция, в която деца доброволци и униформени контролираха пътното движение и призоваваха водачите чрез флаери за повишено внимание на пътя, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Акцията е съвместна с Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Ловеч и сдружение „Екомисия 21 век”.

Обновиха туристическата пътека в Ловеч

Целта на инициативата е изцяло превантивна и е насочена към повишена бдителност и привличане вниманието на всички участници в пътното движение за спазване на Закона за движение по пътищата, толерантност и уважение към другите участници в движението. Водещо е и желанието за ограничаване на причините и условията за пътнотранспортни произшествия с деца.

От началото на годината до края на септември в Ловешка област са станали общо 491 пътни инцидента, от които 156 тежки с 12 убити и 211 ранени. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите нарастват с 34, а тежките - с шест. Все пак загиналите са по-малко с десет, а ранените - с 27.