Дарения за социално слаби ученици набира ловешката библиотека
Дарения за социално слаби ученици набира ловешката библиотека / archiv.DarikNews

Дарителска кампания за запазени дрехи и ученически пособия за деца от 7-до 15-годишна възраст организира Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" в Ловеч, съобщиха от там. Даренията ще бъдат предоставени на ученици от социално слаби семейства. Организаторите се надяват идеята им да намери своите последователи и макар и за кратко време да се набавят необходимите неща.

Дрехи и учебни помагала се приемат всеки работен ден от 10 до 17 ч. в Информационния център на третия етаж в библиотеката.

Същевременно стана ясно, че областната администрация подкрепя дарителската кампания и организира ученическа борса за размяна на учебници и учебни помагала за ученици от първи до дванайсети клас.

Кампанията започва днес, 9 септември, и ще продължи през целия месец. Всеки понеделник, сряда и петък от 10 до 14 ч. всички желаещи да разменят пособия могат да направят това в зала 109 на дом „Преслав". Младежите могат да дарят и дрехи и ученически материали, с които ще бъдат подпомогнати децата в нужда.