dobrovolec
dobrovolec / dariknews.archive
18-годишната плевенчанка Цветелина Конова – ученичка в Езиковата гимназия в Ловеч, е номинирана от Сдружение „Екомисия 21 век” в инициатива на Министерство на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“. Тя се провежда по повод 5-ти декември – Международен ден на доброволчеството.
„От 3 години участвам в инициативи на Сдружение „Екомисия 21 век”. Силно ме мотивира разнообразието от дейности на екипа на организацията, свързани с доброволчеството и гражданското участие на младите хора. Особено силно ме привлече участието в доброволчески инициативи и кампании, посветени на социални и граждански каузи, интересни за мен бяха проектите по линия на ЕДС, екологичните проекти, проекти свързани с деца и млади хора.
Доброволстването ми през 2018 г. разви моите социални и комуникативни умения, умения за работа в екип, чувство на отговорност и съпричастност, удовлетворение и зареждане с положителна емоция. 
Да бъда доброволец за мен е въпрос на чест, човешка и гражданска отговорност. Това ме зарежда и прави живота ми пълноценен“, споделя Цвети.
Министерство на младежта и спорта провежда инициативата за трета поредна година. Тя е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна. В албума са поместени снимки и информация за доброволци, които са на възраст от 15 до 29 години и са се включвали активно в доброволчески инициативи през 2018 г. Те са номинирани от организации, от които са част. Петимата от тях, събрали най-много харесвания ще бъдат отличени със специална награда на Министерство на младежта и спорта на тържествена церемония.
Цветелина Конова може да подкрепите ТУК до 25 ноември 2018 г.