Четирима отличници завършват Медицинския колеж
Четирима отличници завършват Медицинския колеж / Дарик Плевен - архив

Тържествена промоция по дипломирането на Випуск 2011 организира на 25-ти октомври Медицинският колеж в Плевен. От 10:00 часа в зала „Амброаз Паре" на Телекомуникационния център Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Григор Горчев ще връчи дипломите на 38 дипломанти от Випуск 2011 на Медицинския колеж. От тях 17 са дипломираните в специалност „Медицински лаборант", 14 - в специалност „Рентгенов лаборант" и 7 - в специалност „Социален работник".

Отличниците на колежански випуск 2011 са 4, като всички са от родния ни град. Първа по успех е Юнита Христова Панковска по специалност „Рентгенов лаборант", след нея е Наталия Веселинова Митевска по специалността „Медицински лаборант", трета и четвърта по успех са Марина Георгиева Йочева и Стела Емилова Димитрова по специалността „Рентгенов лаборант". Средният успех на випуска е много добър 4.78. Около 98 % от дипломантите вече са намерили успешна професионална  реализация в здравните учреждения в страната, като голяма част от тях са решени да продължат обучението си за придобиване на по-висока образователно-квалификационна степен.

Медицинският колеж в Плевен е първото в града медицинско учебно заведение, стартирало развитието си през 1948 година като самостоятелно училище за медицински сестри. Колежът се слави с 60-годишна академична история. През годините в него са се дипломирали над 9000 български и чуждестранни специалисти в областта на здравните грижи. За този период последователно се разкрива обучение по различни специалности - обучават се акушерки, лаборанти, рехабилитатори и социални работници.

От 2007 г. насам Медицинският колеж е част от структурата на плевенския медицински университет и подготвя високо квалифицирани кадри в областта на здравните грижи по специалностите „Медицински лаборант", „Рентгенов лаборант", „Социални дейности" и „Помощник-фармацевт".