Чакат свидетели по делото за пожара във влака София - Кардам
Чакат свидетели по делото за пожара във влака София - Кардам / Вероника Христова

Поредното заседание по делото за влака София-Кардам ще се гледа днес в Окръжен съд Плевен. На предишните заседания като основен се очерта проблемът, че много от свидетелите не се явиха, за да дадат показания.

Още на предишното съдебно заседание съдията по случая Николай Господинов прогнозира, че неявяването на част от свидетелите ще доведе до забавяне на съдебния процес. Студенти, пътували в огнения влак, не могат да бъдат открити за разпит в залата, алармира тогава съдия Господинов като уточни, че към момента на разпитите по досъдебното производство учащите са дали показания, но са посочили като адресна регистрация студентските си общежития. Тези данни обаче вече не са актуални и така тези хора не могат да бъдат открити за разпит и в съдебната зала.

Делото за пожара във влака по линията София - Кардам, при който на 28 февруари 2008 год. край Червен бряг изгоряха деветима пътници, започна през месец септември миналата година след няколко отлагания. Оттогава всеки месец има заседания на съдийския състав в няколко поредни дни.