България без цензура избра общинско ръководство в Плевен
България без цензура избра общинско ръководство в Плевен / archive.dariknews

На 7 февруари в хотел "Балкан" в Плевен се проведе учредително събрание на Общинската организация на партия „България без цензура", на което беше избрано нейното ръководство.

54-ма участници - членове на партията избраха за председател на местната организация Красимир Владов. За негови заместници събранието избра Върбан Мончев и Галина Петкова. Секретар на Общинската организация на „България без цензура" - Плевен е Милетия Борисова.

Заместник председателят на партията Ангел Славчев обяви и първото политическо искане на партията в Плевен: „Искаме незабавната оставка на кмета на Плевен за това, че съсипа този град. Ще се борим с всички сили и както знаете в момента в общината има проверка от подразделението на ОЛАФ в страната".

"България без цензура" избра общинско ръководство в Плевен
netinfo
Ангел Славчев каза, че от партията са внесли документи в Комисията по конфликт на интереси към Народното събрание заради длъжностите, които кмета изпълнява „и които са несъвместими с всякакви закони".

Той сподели, че предстои "едно много голямо обединение на „България без цензура" в страната" и в момента се водят разговори с ВМРО и Земеделски народен съюз и до броени дни тази коалиция ще бъде факт като междувременно са направени заявки и от по-малки политически партии.

„Нашата цел е да обединим българския народ и да си върнем държавата. Смятам, че трябва да вземем нещата в наши ръце и да ги върнем там, където им е мястото", каза Славчев и добави, че от партията се обявяват за това, плевенски фирми да изпълняват обществените поръчки.
„Ние сме наясно, че нашата заявка е много сериозна и нямаме право да сгрешим. Знаем и че сме последна глътка въздух и надежда за гражданското общество и поемаме отговорността да върнем България на хората".

Ангел Славчев сподели и своето лично символ верую: Грижи се за държавата и за благополучието на народа и бъди пример за морал и съвест! 
„Убеден съм, че до няколко години, когато властта е в наши ръце, ние наистина ще възродим България", каза той и обясни, че в момента в цялата страна се правят множество общински събрания, а областните са насрочени за след 20 февруари, до когато по устав общинските ръководства ще трябва да са избрали съответни областни структури.

Във вторник - 11 февруари ще бъде учредена общинската структура на партията в Червен бряг. Очаква се лидерът на"България без цензура" Николай Бареков да участва в събитието.