123
123 / bta
Премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусне половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир.

При посещението си в Светата обител на Голяма Богородица, пред журналисти той каза, че решение за това ще се вземе на заседанието на правителството тази сряда.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов.

Той каза още, че от една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да потвърди - че стотици са направени.

"На 10 септември се разбрахме с патриарха и руския посланик, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да направят Пантеон, сега я изградихме наново", заяви още премиерът. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е по канон, предаде БТА.

"Така че за наша голяма радост днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли вяра, има надежда за бъдещето", каза премиерът, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави.

"Бог пред нас, ние след него, това е изключително хубав празник", каза още Бойко Борисов. Той беше в светата обител на храмовия празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.