Богдана Карадочева, Марги Хранова, Тони Димитрова и Люси Дяковска подпомагат идеята за паметник на Емил Димитров
Богдана Карадочева, Марги Хранова, Тони Димитрова и Люси Дяковска подпомагат идеята за паметник на Емил Димитров / dariknews.archive

На 21 септември 2016 г. в Плевен ще се състои благотворителният концерт в подкрепа на набирането на средства за построяване на паметник на Емил Димитров в родния му град.

Това съобщи началникът на отдел „Култура" в Община Плевен Стефка Григорова на редовната работна оперативка при кмета на Плевен.

В концерта участие ще вземат звездите на популярната българска музика Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Люси Дяковска, както и Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова". Водещ на музикалното събитие ще бъде Драго Драганов. Специални гости на Плевенска филхармония отново ще бъдат диригентът Левон Манукян и пианистът Георги Милтиядов, автор на голяма част от аранжиментите.

800 са предвидените покани за концерта, който трябва да се състои в парка на Регионалния исторически музей в Плевен, а при лошо време, в залата на ДКТ"Иван Радоев". 500 от тях ще бъдат пуснати в предварителната разпродажба, а при хубаво време и провеждане на събитието в парка на РИМ, ще бъдат пуснати в продажба още 300 билета.

Цената им ще бъде 15 лева и ще се продават в двата билетни центъра на Плевенска филхармония, както и на касите на Регионален исторически музей и ДКТ"Иван Радоев" - Плевен.

Началото на концерта на 21 септември ще е от 19:30 часа, а след края на събитието ще бъде обявена събраната сума от инициативата.

Кметът на Плевен Георг Спартански изрази очакванията си, бизнесът, плевенчани, а и граждани от други населени места да се включат по един или друг начин в инициативата.