Благотворителен концерт подпомага лечението на сестрички от Стежерово
Благотворителен концерт подпомага лечението на сестрички от Стежерово / archive.dariknews

На 24 януари в големия салон на община Левски се състоя благотворителен концерт в помощ на лечението на шестгодишната Анджесика и осем годишната Ванеса, претърпели инцидент в ранна детска възраст - изгаряне на ръчичките и крачетата.

За колектива на ОУ"Христо Ботев" в село Българене всеки ден е благотворителен, защото Ванеса е ученичка там, а сестричката й не се отделя от нея и персоналът на училището се грижи за тях от дълго време. Случаят им става известен на широката общественост след предаването „Съдебен спор"по Нова ТВ, в коетое участвал бащата, който отглежда децата, сподели директорката на училището Мирела Пантелеева.

Тя благодари на колектива на училището, на кмета на община Левски и заместник кметовете на общината, на всички подали ръка за помощ и обяви, че със събраните средства децата ще бъдат заведени на преглед при специалист в София.

За любов и добротворство призоваха организаторите и участниците в концерта Мирела Пантелеева, Бриана, Поли Паскова, Христо Косашки, Мажоретен състав - град Левски, танцова група при ОУ"Х.Ботев"село Българене, Джулия Христова, карате клуб „Киокушин"- гр.Левски, малките слънчица Ванеса и Анджесика.

„Ако можех да имам едно магазинче с две полички, бих продавал...познайте какво? - Надежда! Надежда за всички." Със стиховете на Джани Родари сестричките благодариха на всички продавачи на надежда в този ден, и на тези, които ще правят това и занапред, защото: "Всеки трябва надежда да има!"