Бездомни кучета от Плевен и София са намерени във Враца
Бездомни кучета от Плевен и София са намерени във Враца / dariknews.bg

Бездомни кучета с чипове от София и Плевен са намерени на територията на Община Враца. Информацията е съобщил зам. кметът на града, Светозар Луканов.

Още преди повече от месец във Враца са били подадени сигнали, че в града са прехвърлени кучета от съседни области. Тогава зам. кметът обявил, че след официално доказване на сигналите ще се предприемат мерки.

Популацията на бездомните кучета във Враца от края на лятото видимо се е увеличила. Според отчетите на клиниката, занимаваща се с дейностите по кастрацията и обезпаразитяването на бездомните кучета, до средата на юли са били обработени около 1700 кучета, което било признак за стихване на популацията. "На този етап обаче, постъпват официални и неофициални данни за прехвърлени индивиди от други общини", споделя още зам. кметът на Враца, Светозар Луканов.

По този повод в края на ноември и началото на декември във Враца се очаква да пристигнат подвижни амбулатории на фондация „Четири лапи", които да подпомогнат общината в усилията й за овладяване на популацията на бездомните кучета.