БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си
БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си / Сдружение БАЛИЗ Плевен
БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си
30820
БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си
  • БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си

Дарителска кампания на набиране на средства инициират от БАЛИЗ Плевен, парите са необходими, за да могат децата и младежите, членове на сдружението, да ходят на плуване и хипотерапия. Общата сума, която е нужна за един месец за плащането на таксите в плувен комплекс и транспорт до конната база, е 300 лв., съобщи за Дарик Габриела Аспарухова, ръководител на БАЛИЗ Плевен.

Първата част от дарителската кампания стартира още през март, тогава бяха събрани средствата, с които до момента се плащат таксите, парите обаче са на привършване. Ако не се съберат достатъчно средства, терапиите на децата и младежите ще трябва да бъдат преустановени.

През месец юли 16 от членовете на БАЛИЗ са посещавали плувна терапия, а 20- хипотерапия. Резултатите от тях са много добри и децата и младежите с увреждания, които са хиперактивни, се успокояват след контакта с животните, обясниха специалистите от БАЛИЗ. Според тях, ползването на джакузи в аквацентъра пък помага на много от децата за подобряване на двигателната им активност. Подробности чуйте в прикачения файл...