art
art / archive
„Арт вечеринка” – ретро спектакъл с музика, рисуване и специализирана информация, представи на своите почитатели и „заинтересовани граждани” ловешкият художник Тихомир Витков. Самият той пък се прояви и като сладкодумен разказвач, декориран в специфичен костюм, сякаш взет назаем от дядо Горио на Балзак.
Тихомир Витков разказа историята на някогашното изобретение фонограф, предшественик на грамофона. Публиката можеше да чуе и как звучат старите грамофонни плочи. След това музиката „оживя“ в изпълненията на  новото трио за класическа и съвременна музика „Хармония“ в състав Теодора Николова (пиано), Димитрина Дренска (акордеон) и Михаил Гущераклиев (кларинет), които изпълниха популярни мелодии от различни епохи и географски ширини. През това време художникът рисуваше от своя ъгъл своеобразни графики, като действията му се прожектираха на видеоекран. С обяснителни думи се включи и актьорът Светлин Стойчев.
Сред публиката пък бяха кметът на Ловеч Корнелия Маринова и председателят на общинския съвет Петър Цолов.
Коледната атмосфера на вечеринката се поддържаше както от ретро настроението по една отминала епоха, така и от желанието да се изгради един съвременен спектакъл с полезна информация, предназначена за младото поколение.