kolorit
kolorit / art kolorit
Творческият екип на арт школа „Колорит” – Плевен се завърна с победи от участието си на 37-я Международен арт фестивал „Малък Битолски Манмартър” в Република Македония. Шестнадесетгодишните Християна Дечева и Християния Василева под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева пресъздадоха по оригинален и интересен начин старата македонска архитектура в град Битоля и Охрид.

art kolorit
art kolorit

Новият стил и арт концепция на плевенската школа бяха високо оценени от журито на международния форум. Плевенският екип се състезаваше с двадесет творчески екипа от различни страни и континети. В тази невероятна конкуренция на различни култури, стилове и школи,

art kolorit
art kolorit

Християна Дечева получи на пленера в Охрид Наградата за най-добра рисунка за живописната си творба ”Лодки в Охридското езеро”. В крайното класиране за цялостно представяне на арт форума журито единодушно присъди на Християна Дечева и най-високото отличие – Наградата на Битоля „Златна четка” и директно класиране за участие в „Малък Битолски Монмартър 2019”.

art kolorit
art kolorit

Директорът на международния арт фестивал Коста Хаджи Антоновски поздрави ръководителя на школата и двете участнички за изключителното представяне.

art kolorit
art kolorit