Арт център-Плевен откри сезона с енигматична изложба на Стилиян Атанасов
Арт център-Плевен откри сезона с енигматична изложба на Стилиян Атанасов / dariknews.archive

„Поканата да участвам в откриването на изложбата на Стилиян Атанасов е преди всичко комплимент от приятел - вълнуващо предизвикателство и необяснима дори за самия мен смелост да се потопя в необятния свят на един уважаван автор.
Изненадах се от себе си и от своята самонадеяност да докосна артистичния свят на Стилиян - абстрактен и пластичен, носещ в себе си уроците на един наш велик съгражданин с ярък принос в европейската култура - Светлин Русев".

С тези думи директорът на Военноисторически музеи - Плевен доц. д-р Милко Аспарухов изрази личното си отношение към изложбата на плевенския художник Стилиян Атанасов, която беше открита на 4 септември 2014 г. в Арт център - Плевен.

Арт центърПлевен откри сезона с енигматична изложба на Стилиян Атанасов
netinfo

Изложбата, с която Арт център - Плевен стартира поредния си сезон беше открита от началника на отдел „Образование и култура" в община Плевен Соня Маринова: "Искам да пожелая на Стилиян въпреки всичко, което преживяваме всички, да запази своето творческо вдъхновение и енигматичност и да докаже, че той е един от художниците - творците на България", каза тя.

Арт центърПлевен откри сезона с енигматична изложба на Стилиян Атанасов
netinfo

Изложбата на Стилиян Атанасов е свързана с отбелязването на неговата 55-та годишнина и включва 41 картини, пет от които са част от лични колекции. По думите на доц. Милко Аспарухов тя внушава артистизъм, стилност, идейна и смислова цялост - един ярък израз на зрялост и мъдрост.

Арт центърПлевен откри сезона с енигматична изложба на Стилиян Атанасов
netinfo