/ dariknews.bg
80% от общините в Област Плевен имат пълна готовност със сключени договори с почистващите фирми, съответно с подготовка със суровини и материали за зимното поддържане. Поради процедурата по прилагане на Закона за обществените поръчки в 3 общини, от там са уверили, че до средата на ноември ще имат вече подписани договори.

Продължават текущите ремонти в Плевен и селата

Това каза пред журналисти областният управител на Плевен Мирослав Петров след срещата, която беше проведена в сградата на Областна администрация във връзка с готовността за посрещане на зимния период в Област Плевен.

Той отбеляза, че шефът на Областното Пътно управление инж. Ивайло Денчев и представители на Областна администрация са констатирали някои пропуски и дублиране в плановете на почистващи фирми, които извършват дейности на територията на две общини.

Рехабилитацията на улици се бави заради дейности на други институции

„Това не е редно, защото при една евентуална усложнена пътна обстановка не биха могли да са едновременно на две места“, каза областният Управител. Мирослав Петров коментира, че на този етап нивото на подготовка за зимата е добро и изрази надежда, тази година тя да бъде посрещната при пълна готовност.