/ ThinkStock/Getty Images
Въпреки демографската криза и условията на пандемия, за поредна година към университета в Плевен има стабилен и силен интерес от кандидати
В Плевен утре се явяват 740 кандидати за студенти в Медицинския университет на първия изпит по биология, съобщиха от висшето училище.

Университетът организира присъствени изпити за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация" и за теста по биология за бакалавърските специалности. Общо 736 кандидат-студенти ще се състезават за 118 места в специалност "Медицина", държавна поръчка, и 49 места - "Фармация".

Община Плевен дава 10 000 лв. за университетската лаборатория за изследване на C0VID-19

Въпреки демографската криза и условията на пандемия, за поредна година към университета в Плевен има стабилен и силен интерес от кандидати, посочват от висшето училище.
Изпитът утре започва от 10.00 ч. и е с продължителност 4 астрономически часа.


От 9.00 до 9.30 часа през шест входа при строг пропускателен режим ще бъдат допуснати зрелостниците в 54 изпитни зали. Осигурени са 156 квестори, които ще гарантират спокойно протичане на изпита при спазване на всички противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Ръководството на висшето училище апелира към спазване на дистанция, дисциплина, дезинфекция. Ползването на предпазни маски е задължително за всички. Точно в 9.45 часа в зала "Асклепий" ще бъде изтеглен изпитният вариант. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора, проф. д-р Славчо Томов, журналисти.