6-годишно момче е с комоцио след пътен инцидент, станал тази сутрин
6-годишно момче е с комоцио след пътен инцидент, станал тази сутрин / dariknews

На 28 май 2014 година в 10:00 часа в РУП - Червен бряг е получен сигнал за настъпило ПТП на третокласен път III - 306 между град Червен бряг и село Чомаковци.
На място веднага е изпратен екип от звено "Пътен контрол" за запазване на произшествието. От извършения оглед е установено, че лек автомобил "Пежо", собственост и управляван от 50-годишен от Червен бряг, при движение от селото за Червен бряг е излязъл от пътната лента и е навлязъл в лентата за насрещно движение като е ударил правилно движещия се лек автомобил "Ходна Сивик" с водач 27-годишен от село Глава.

Вследствие на катастрофата са пострадали шофьорът на "Пежо"-то, който е получил фрактура на лява тазобедрена става и е настатен за лечение в Ортопедично отделение - гр. Плевен. Другият водач е с фрактура на лява бедрена кост и също е настатен за лечение в Ортопедично отделение - гр. Плевен.

6-годишно момче, пътувало в "Хонда"-та е с комоцио и е настанено за лечение в Неврохирургия - Плевен. Алкотестовете на двамата водачи са отрицателни. Издадени са им талони за медицинско изследване. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 б. " б " във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.