42-годишен преби възрастен мъж заради изгоряла царевица
42-годишен преби възрастен мъж заради изгоряла царевица / archiv.DarikNews

На 1 октомври 2013 г. около 13:55 часа в полицията в Кнежа е получен сигнал за постъпил в тежко състояние в отделение по "Коремна хирургия" при УМБАЛ "Г. Странски" гр. Плевен 69-годишен жител на село Бреница.

Незабавно са предприети оперативни действия като полицаите са изяснили, че на 26 септември 2013 г. в местността "Ливадите" в землището на село Бреница, на ранения мъж е бил нанесен побой от 42-годишен от град Враца. Установило се е, че скандалът е възникнал за това, че същия ден пострадалият е запалил стърнище, при което е изгоряла 5 декара царевица собственост на врачанеца.

При скандала по-младият е повалил опонента си на земята, след което му е нанесъл удар с крак в областта на корема. Пострадалият е потърсил медицинска помощ на 1 октомври. По данни на лекарите пациентът е със спукан далак и с опасност за живота.

Снети са сведения от свидетели и от извършителя на побоя, който е направил пълни самопризнания и освободен. Случаят е изяснен от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" ОДМВР гр. Плевен и служители на РУП - Кнежа. Уведомен е районен прокурор. 
Днес - 2 октомври 2013 г. предстоят разпити на свидетели пред Районен съд - Кнежа. За престъпление по чл. 129, ал.1 от НК работа продължава.