3D Екоавтобус-Летящата еко-класна стая идва в Плевен
3D Екоавтобус-Летящата еко-класна стая идва в Плевен / archiv.DarikNews

Съвместна инициатива на "Екопак" с няколко общини в страната между които и Плевен, събра директорите на 15 плевенски училища с паралелки от I до IV клас.

Целта на работната среща беше да се създаде график за посещението по училища на Зеления 3D Екоавтобус - "Летящата еко класна стая", който пристига в Плевен на 13 февруари.

Йонита Иванова - началник отдел "Образование" в Община Плевен каза при откриването на срещата, че подготовката на инициативата е започнала през 2011-та с рекламни материали и брошури.

"От нас сега се изисква с общи усилия да направим добър, положителен и смислен ефектът от тази съвместна инициатива на "Екопак" и Община Плевен", каза още Йонита Иванова.

"Летящата еко-класна стая" е автобус с 50 места, оборудван със съвременна презентационна техника. Тя включва два 3D телевизора, които ще дадат възможност за интерактивно представяне на информация за опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъците.

По специално изработен график, съобразен с броя на паралелките и децата, предвид ограничения брой на местата в автобуса ще бъде организирано посещението му. Целта е да се уплътни максимално краткото време за което атрактивният 3D Екоавтобус ще посети Плевен.

Зеленият 3D Екоавтобус-"Летящата еко-класна стая" ще посети в Плевен 15 училища с паралелки от I до IV клас за времето от 24 януари до 13 февруари.

До сега, пътуващият автобус е бил в 15 големи и 17 средни и малки града в страната като е посетен от над 50 000 деца.