15 акта съставиха при внезапни проверки в нощни заведения
15 акта съставиха при внезапни проверки в нощни заведения / archive.dariknews

Изненадващи среднощни проверки в дискотеките в Плевен проведоха полицаи и служители от ТД НАП, ОБДХ, ДИТ и РЗИ, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.
За времето от 00:00 до 4:00 часа на 24 август се извършиха проверки в кафе-барове, дискотеки, поп-фолк мюзик бар и клубове в централната част на Плевен. Специализираната полицейска операция е за обезпечаване сигурността на децата на обществени места, както и за ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

В операцията участваха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", сектор "Противодействие на икономическата престъпност", Второ РУП - Плевен и групата за охрана на масови мероприятия при ОД на МВР - Плевен. По време на проведената акция бяха засечени четирима непълнолетни - две момчета и две момичета на 16 години и 17 години. На едно дете е осъществена полицейска закрила, а другите са предадени на родителите с разписка и са съставени актове за административни нарушения по Закона за закрила на детето.

В хода на операцията са съставени общо 15 акта - 4 акта по чл. 8, ал. 4 от Закон за закрила на детето; 11 акта по Закона за български документи за самоличност за неносене на документи за самоличност. На един от управителите е съставен констативен протокол.

От служителите на ТД НАП, ОБДХ, ДИТ и РЗИ са издадени предписания на проверените питейни-увеселителни заведения.