14-годишна бременна е приета в инфекциозното с морбили
14-годишна бременна е приета в инфекциозното с морбили / netinfo

Още трима пациенти с морбили са приети от вчера в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ"Д-р Г. Странски" ЕАД-Плевен, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Всички болни са от ромски произход. 14-годишно бременно момиче от гр. Гулянци е сред заразените. Бъдещата майка е в осмия месец от бременността си.

По думите на проф. Пенка Илиева, началник на инфекциозната клиника, морбилите не крият опасност за плода. Бременната обаче не е притеснена за здравето на детето си, тъй като не спира цигарите, споделиха от клиниката. Непосредствено преди да бъде приета с диагноза морбили тя е изписана от Клиниката по детски болести с друга диагноза. Там е контактувала с други деца, които най-вероятно ще са следващите пациенти на Клиниката по инфекциозни болести, прогнозира проф. Илиева.

Другите двама пациенти са момчета от Плевен - едното е на година, а другото на година и половина. С новоприетите общият брой на пациентите с морбили става 9. Обичайното лечение продължава 5 дни, ако няма усложнения.