Община Перник е изпратила предложение до областния управител, Регионалното управление на образованието и до директора на РЗИ за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки, съобщи общинският пресцентър.

Предлага се на територията на общината, считано от 21 октомври до 5 ноември, за учениците от първи до 12-ти клас, включително, да бъде въведено обучение от разстояние в електронна среда. Присъственият процес в детските градини и ясли ще продължи при засилен контрол по строго спазване на противоепидемични мерки. При възможност родителите да ограничат присъствието на децата, настоява оперативна работна група от общината. Да се преустановяват посещенията в детски клубове, езикови, образователни и други обучителни центрове за деца, препоръчват още от администрацията.

Новите COVID мерки: Въвеждат „зелен сертификат“ за редица дейности

Посещения в заведенията за хранене, игрални зали, казина, дискотеки, бар-клубове и нощни клубове ще се допуска при използване на не повече от 30 процента от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от 2 м между столовете на масите, задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията.

Да се преустанови провеждането на спортен тренировъчен процес, с изключение на картотекирани състезатели, участващи в държавни първенства и състезания, предлагат от общината. Мерките са налагат за осигуряване на най-добро ниво на защита на населението и във връзка с нарастването на броя на новозаразените и навлизането на Перник в тъмночервената зона на епидемиологичната карта за страната.
БТА