/ ThinkStock/Getty Images
Кметът на Перник Станислав Владимиров е обсъдил с ръководители на "Стомана Индъстри" сигналите, които перничани изпращат до общинската администрация за замърсяване на въздуха в кв. "Църква", съобщиха от Общината.

"Стомана Индъстри" изгражда нов източник за промишлено водоснабдяване

Представителите на промишленото предприятие са заявили, че металургичното дружество продължава да инвестира в нови инсталации и изграждане на филтри. Станислав Владимиров е подчертал, че ще следи проблема и през следващата година ще се инвестира в поставянето на инсталации за следене качеството на атмосферния въздух, за да се вижда в реално време къде са проблемите.

Според кмета, изключително важно е качеството на въздуха в Перник да бъде подобрено и усилията за това трябва да бъдат общи - както на администрацията, така и на предприятията.

„Стомана Индъстри“ съкращава 301 души заради извънредната обстановка

Металургичното предприятие е започнало дуално обучение с професионални гимназии от Перник, през което ще преминат 14 ученици. Те ще учат и работят в "Стомана Индъстри" АД в следващите 2 години, усвоявайки професията електрошлосер.

Търсят се електропещари, кранисти, кофаджии, разливачи, електро- и механошлосери и зидари в електростоманодобивния цех, са споделили от дружеството.