/ iStock/Getty Images
Съдът е признал за виновен мъж, изправен на подсъдимата скамейка с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Монтана за блудствени действия, съпбщиха от прокуратурата.

Шестдесет и три годишният подсъдим - работел по предпенсионна програма към кметство в едно от селата в област Монтана. През деня на 19 юни 2019 г., мъжът приближил вървящо по улица единадесетгодишно момиче и го прегърнал.

Съдят 35-годишен за блудство с две момичета в Кюстендил

След това извършил спрямо малолетната блудствени действия без съвкупление.
Ученичката го отблъснала и споделила за случилото се на братовчедка си. По-късно същия ден възрастният мъж, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, извършил блудствени действия и спрямо друго момиче на десетгодишна възраст.

След деянието дал на детето един лев и го предупредил да не казва на родителите си. Пострадалата успяла да избута ръцете му, прибрала се вкъщи и се оплакала на близките се. За случилото се била сигнализирана полицията, след което започнало разследване срещу него за извършеното престъпно деяние.

Окръжният съд в Монтана е постановил осъдителна присъда спрямо него и му е наложил наказание от две години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Тя може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.