Монтанско отново е във фокуса на борбата с предизборната търговия.

Образци на бюлетини с поставени отметки на политически партии и тефтер с имена и адреси на избиратели са задържали полицаи в областта.

След проверките на адресни регистрации: Има ли „изборен туризъм“ в Монтанско

Бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите е образувано в. Берковица. В сряда след сигнал в хода на специализирана полицейска операция служители на районното управление са извършили претърсване в апартамент в ж.к. „Изгрев“, обитаван от 40-годишен местен жител. В колата му е намерен и иззет тефтер с изписани 2 страници, с общо 18 имена на хора и адреси.

Досъдебно производство за купуване на гласове е образувано в берковското село Замфирово. На електронния адрес на полицейската дирекция в Монтана е подаден сигнал за случай на купуване на гласове в село Замфирово, с приложен клип с разговор по мобилен телефон, в който се предлага сумата от 50 лв за гласуване в полза на определена политическа партия и преференция.

Полицаи проверяват направените в края на април адресни регистрации в Монтанско


При извършеното претърсване в частен дом в селото, обитаван от 84-годишен жител, са иззети 4 бюлетини образец с написани отметки на политически партии, 7 предизборни брошури на различни партии и коалиции и 5 патрона с надпис на гилзите калибър12. По случая е образувано досъдебно производство производство.