/ DarikNews.bg
"Възстановена е работата на ТЕЛК-Ловеч от днес", съобщи д-р Цветомила Дудевска, директор на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, цитирана от БТА.

Шефката на ТЕЛК-Ловеч: Открих невероятно нарушение, като се върнах на работа

Троянското лечебно заведение вече ще администрира комисията.
От утре  ще започне работата с пациенти по график. Председател на новата ТЕЛК ще е д-р Правда Генова, която бе временно изпълняваща длъжността на закритата на 18 декември комисия в Ловеч.

ТЕЛК-Ловеч е застрашена от закриване заради колективна оставка на персонала

Запазва се и останалият състав на комисията. "До края на днешния ден ще бъде възстановен достъпът до информационната система на НЕЛК, за да се изготвят решенията. Всички граждани ще бъдат обслужени своевременно, няма да има никакви препятствия за това", добави д-р Дудевска.

Обвинената във взимане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, иска по-лека мярка за неотклонение

ТЕЛК-Ловеч преустанови работа след като на 16 декември 2018 г. всички членове на комисията подадоха молби за напускане, заради завръщането на работа на председателя д-р Донка Минкова, обвиняема във вземане на подкуп за издаване на ТЕЛК-решения.

Гаранция от 3000 лв. за бившата шефка на ТЕЛК-Ловеч

На 17 декември съставът на комисията беше освободен от работа, а няколко дни по-късно ТЕЛК-Ловеч беше официално закрит със заповед на Регионалната здравна инспекция, съгласувана с Министерството на здравеопазването.

Оставиха под домашен арест посредник при предаване на подкуп в ТЕЛК-Ловеч

Новата ТЕЛК ще заседава основно в Ловеч, на досегашното си място.
БТА