/ ThinkStock/Getty Images
Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на обвинената в получаване на подкуп бивша председателка на ТЕЛК-Ловеч д-р Донка Минкова от домашен арест в парична гаранция.

Обвинената във взимане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, иска по-лека мярка за неотклонение

Заради заболяване Минкова поиска по-лека мярка, за да може да се лекува. На заседание на 4 юли, съдът постанови да бъде направена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали лечението на обвиняемата може да се извършва в домашни условия.

Оставиха под домашен арест посредник при предаване на подкуп в ТЕЛК-Ловеч

От представената днес експертиза стана ясно, че тя е с две заболявания, които изискват двигателен режим с активна физическа дейност и терапия. Физическите упражнения биха могли да се правят в дома й, но за изследванията и физиотерапевтичните процедури е необходимо обвиняемата да излиза от дома си, посочи назначеното от съда вещо лице.

Съдът пусна под домашен арест шефа на ТЕЛК - Ловеч

Въз основа на тези заключения, както и на извода, че към настоящия момент не е налице опасност Минкова да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът промени мярката за неотклонение на обвиняемата от „домашен арест“ в „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

Шефката на ТЕЛК-Ловеч остава за постоянно в ареста

Мярката може да бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, че при проверка, извършена на 30 януари, бяха задържани шефката на ТЕЛК-Ловеч Донка Минкова и Валентин Йотов - посредник, подпомагал осъществяването на незаконната дейност. 

Арестуваха председателя на ТЕЛК - Ловеч (СНИМКА)

Изнудването е започвало от 200-300 лева и стигало до 1000 лева. Заловената лекарка е била с над 20 000 лева в джоба си, а посредникът - с 16 000 лева. А пациентите - десетки.

Има доказателства за подкуп срещу председателя на ТЕЛК – Ловеч

Адресите са 17
на територията на цялата област. Участниците в схемата са били наблюдавани в продължение на една година.
БГНЕС