/ iStock/Getty Images
Започва изграждането на многофункционалната спортна зала в Троян. Веднага щом атмосферните условия позволят, ще бъде даден старт на строително-монтажните работи по етап 1 - изграждане на трафопост и външно електрозахранване 20 КW“, и етап 2  - външна канализация и подпорна стена, които ще се реализират едновременно, съобщи инж. Николай Райковски, директор на Дирекция „Строителство“ в Община Троян.

Вече е издадено строително разрешение за етапно изпълнение на обекта. Има сключени договори за изпълнение на първи и втори етап, строителен и авторски надзор.

Общата стойност на строително-монтажните работи по трите етапа възлиза на близо шест милиона лева.

За етап 3 „Многофункционална спортна зала“ се работи по подготовката на  обществена поръчка за избор на изпълнител. 

Райковски припомни, че от няколко години Община Троян се стреми да привлече средства от различни източници, за да финансира изграждането на многофункционална спортна зала в града.  За първа и втора фаза са предоставени 500 хиляди лева от кабинета „Борисов“.

Кметът на общината е изпратила искане за финансиране до министъра на финансите за изграждането на трета фаза още през януари. Очакванията са средствата да бъдат осигурени при актуализацията на бюджета от Фонда за инвестиционни дейности на общините. 

На територията на община Троян вече има регистрирани 24 спортни клуба, с над 800 състезатели, голяма част от които са деца. Реализирането на обекта е от голяма важност за града, тъй като съществуващата в момента спортна структура не може да отговори нито на нуждите на нарасналия брой активно спортуващи, нито на съвременните изисквания за провеждане на национални и международни състезания, добави Райковски. 
БТА