/ ThinkStock/Getty Images
Троянката Цвети Кирилова е заредила дома си с лекарства от първа необходимост, които е готова да дари на нуждаещ се във времето, когато няма отворена аптека в града. Това съобщи самата тя.

Тъй като в Троян липсва денонощна аптека или вендинг автомат за лекарства, младата жена е решила да си набави най-често търсените медикаменти - обезболяващи, против висока температура, прахчета при настинка и други, които се купуват без рецепта.

Така че, ако на някого му се наложи след работното време на аптеките, може да ѝ се обади и тя да му услужи. Следи срока на годност на всички лекарства в дома ѝ.

Цвети Кирилова е майка на три деца - на 14, на 3 и на 1 година. Случвало ѝ се е през нощта да се наложи да търси лекарство за някое от децата си, и единственият вариант е да отиде в Спешното отделение.

"В такива ситуации са изпадали и нейни приятелки. Затова е решила, освен да подсигури своето семейство, при нужда да помогне и на свои съграждани, но и да напомни, че троянци се нуждаят от денонощна аптека", посочи Кирилова.
БТА