/ iStock/Getty Images
Перничанка е ушила 22 пердета за Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация "Профилакториум" в града, съобщиха от здравното заведение.

Елена Димитрова, която е ръководител на женската фолклорна певческа група "Седмошарица" при читалище "Нови хоризонти", разбрала за проблемите на болницата от телевизионно предаване.

Тя разпологала със запазени платове, отишла до лечебното заведение, взела размери на прозорците и ушила нужните пердета. Подарила ги днес - на Игнажден, за да е добра орисница на болницата. Освен това дарила и порцеланови съдове за хранене на здравното заведение.

"Пердетата са поставени в 11 стаи на първия етаж. Досегашните пердета били стари и захабени. Новите, свежи окраски придават допълнителен уют на болничните стаи", коментира директорът на болницата Емил Ненков. През следващата 2022 г. Димитрова обещава да ушие пердета за още девет стаи на втория етаж.

Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация е получила дарения на стойност 60 000 лв. през отиващата си година, каза Емил Ненков.
БТА