След осем дни разпити и експертизи мъжът, който простреля жена на новогодишното хоро в Ловеч, беше открит и задържан.

Той живее в съседство на ранената. Пострадалата остава в болница. Лекарите не искат да вадят куршума от тялото, за да не влоши това състоянието й.

По информация на NOVA при изстрела е засегнат гръбначния й стълб и тя не може да се движи. 46-годишният мъж е стрелял с преправена въздушна пушка два пъти.

Стрелецът е направил самопризнания, но твърдял, че не помни нищо, защото бил пиян. Майката на мъжа отказа коментар, а съседите му го определиха като конфликтен и често употребяващ алкохол.

„Все нещо му е криво. Не може да се общува с него. Разведен е и май има дете”, разказа съседката Маргарита Стоянова. Изстрелите дошли от тераса на шестия етаж.

„Гръмна се и както всички играеха, просто замръзнаха”, разказа още Маргарита. Простреляната 42-годишна Теодора се възстановявала бавно. Заседналият куршум в гърба й е засегнал нерв, който е обездвижил левия й крак.

„Днес са я раздвижвали и е успяла да направи няколко крачки”, каза Мирослав Тодоров, мъж на пострадалата. От Плевенската университетска болница отказват коментар за състоянието на жената.

Междувременно прокуратурата повдигна  две обвинения на мъжа - за хулиганство и причиняване на телесна повреда. До дни ще бъде разгледано и искането на държавното обвинение за постоянен арест на стрелеца.