/ Община Ловеч
Нов заместник-кмет на Ловеч встъпи в длъжност - това е Петър Маринов, като поема сектора "Строителство, устройствено планиране и благоустрояване", съобщиха от Общината.

Той бе поздравен от кмета Страцимир Петков и от председателя на Общинския съвет Стефан Тихолов. Кметът му връчи значка на Общината и папка за текущи задачи с пожелание за успехи на новото работно място.

Новият кмет на Ловеч Страцимир Петков положи клетва (СНИМКИ)

„Има много неща за работа, за надграждане и изграждане. Вярвам, че ще работим в екип, защото ние се познаваме отдавна и аз знам за Вашия професионализъм. На добър час и успехи!“, каза кметът Страцимир Петков.

Петър Дамянов Маринов е роден на 9 май 1963 г. в село Владиня, община Ловеч. Завършва Техникум по строителство, специалност „Геодезия, картографиране и фотограметрия" в Стара Загора през 1982 г.

Община Ловеч

След това е студент в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София, специалност "Маркшайдерство и геодезия". Има втора магистратура от ТУ-София, специалност „Инженер-мениджър“.

Община Ловеч

От 1982 до 1990 г. работи в СП „Териториален кадастър“ в Ловеч като проектант, от 1991 до 1995 г. има частна практика като геодезист, а от 1995 до 2017 г. е началник отдел в Община Ловеч.

След това отново има частна практика. Петър Маринов е член Камарата на геодезистите, член на Съюза на геодезистите и земеустроителите, член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране с пълна проектантска правоспособност. Има над 36 години стаж в областта на кадастъра и устройственото планиране.