/ Община Ловеч
Новият председател на Общинския съвет е Стефан Тихолов
Новият кмет на Община Ловеч Страцимир Петков положи клетва на специална церемония в Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“, съобщиха от Общината.

По време на тържествената сесия на новия Общински съвет клетва положиха също общинските съветници и кметовете на кметства.

Община Ловеч

Първото заседание беше свикано и открито от областния управител Виктор Стойчев. В ритуала участва Ловчанският митрополит Гавриил и председателят на Общинската избирателна комисия Анна Михайлова.

Страцимир Петков е новият кмет на община Ловеч

Церемонията включваше още предаването на символите на кметството, които бяха връчени на Страцимир Петков от досегашния кмет Корнелия Маринова.

"Тук е моментът да благодаря за голямата подкрепа от гражданите на изборите. Обещавам да вложа цялата си енергия за едно ново и различно управление. Ще се ръководя в работата си единствено от интересите на гражданите“, каза в своето първо обръщение Страцимир Петков.

Община Ловеч

Досегашният кмет Корнелия Маринова благодари на администрацията за всеотдайността и постигнатите резултати. Тя припомни, че по оценка на Института по публична администрация Община Ловеч е на трето място в страната след София и Бургас.

Община Ловеч

„Бранете достойнството на кмета и на Ловеч в работата си занапред“, обърна се тя към своя наследник. Заседанието се председателства от най-възрастния общински съветник  Ангел Заимов. С интегрирана бюлетина бе избран и новият председател на Общинския съвет.

Това е юристът Стефан Тихолов (ИТН - БВ), като това стана с 16 гласа „За“, 11 гласа недействителни (празни) бюлетини и два гласа, които не подкрепят никого. Веднага след това новият кмет влезе в сградата на Община Ловеч, където бе посрещнат от старото ръководство и служителите, а момичета в народни носии му поднесоха традиционния хляб и сол за „Добре дошъл“.

Община Ловеч

Тук Ловчанският митрополит Гавриил, в съслужение с отец Вениамин, отслужи водосвет и отправи молитва за благополучие на града. Преди да влезе в кабинета, Корнелия Маринова подари на кмета символичен подарък - компас, „да сочи вярната посока и общината да се движи напред“.

От своя страна Страцимир Петков подари химикалка на Корнелия Маринова, защото „общественият живот в Ловеч има нужда от Вас“. Той благодари на всички за топлото посрещане. 

Община Ловеч

На журналистически въпрос за структурата на управление новият кмет уточни, че ще има трима заместник-кметове, но имената ще съобщи по-късно. След това кметът влезе в кабинета си, придружен от своя предшественик и митрополит Гавриил, където се запозна с най-неотложните задачи.

В началото на тържествена сесия присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина при автомобилна катастрофа в събота вечер, както и на трима други спортисти от Плевен, загинали в друга катастрофа край Ловеч.