Корнелия Маринова кмет на Ловеч
Корнелия Маринова кмет на Ловеч / БГНЕС, архив
По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед е забранила употребата на пиротехнически изделия на територията на общината, съобщават от общинската администрация. Забранява се ползването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Ограниченията целят да се предпази населението от нежелателни последствия в празничните дни около Нова година. Забраната не важи в случаите, за които има изрично разрешение, посочват Община Ловеч.

Оттам припомнят, че продажбата на пиротехнически изделия трябва да се извършва от търговци с надлежно разрешително, като се спазват условията за съхранение и опаковане.При нарушения на заповедта ще се налагат санкции според наредбите на Общината.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на районното управление на МВР - Ловеч, на началник отдел "Контрол и сигурност" в Община Ловеч, на кметовете и кметските наместници.