/ / iStock/Getty Images
Девет младежи, на възраст между 14 и 22 години, са пострадали при пожар във вила край ловешкото село Лисец, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Три момчета на 13 и 14 години са откарани в "Пирогов" с множество изгаряния, като две от тях са с опасност за живота.

Сигналът за пожар във вилна постройка е получен в четвъртък, около 20.50 часа. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен екип на противопожарната служба.

Дете загина при пожар в каравана

Според първоначалната информация инцидентът е възникнал при запалване на печка, в която младежите сложили бензим. Самата вила е напълно изгоряла.

"По първоначалната информация пожарът е възникнал при запалване на печка на твърдо гориво на първия етаж на сградата, като е използван бензин. Това е предизвикало взрив, а вилата е изгоряла. Намиращите се в нея са успели да излязат, но трима от тях са откарани за лечение в болница "Пирогов". Две от тези момчета са с опасност за живота", съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

Вилната сграда е изгоряла. Трима от пострадалите млади хора са откарани за лечение в болница в София, а останалите са прегледани в ловешката болница.

Човек пострада при пожар в жилищна сграда в Казанлък

От Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч информираха, че трите момчета са с изгаряния над 20 процента. Останалите са прегледани в ловешката болница. 

По случая в районното управление в Ловеч е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пожара.
БТА